توصیه هایی برای افزایش عمر باتری خودرو
باتری ها
باتری ها مولد هایی هستند که انرژی شیمیایی را تبدیل به انرژی الکتریکی میکنند .
باتری ها معمولا از کنار هم قرار دادن حداقل دو صفحه فلزی ( یا آلیاژیی) متفاوت در داخل یک محلول شیمیایی بوجود میایند. یکی از این دو صفحه دارای خاصیت الکترون دهی بیشتر(مثبت یا آند) و دیگری دارای خاصیت الکترون گیری بیشتر(منفی یا کاتد ) میباشد . محلول شیمیایی که باعث ایجاد ارتباط بین این دو صفحه میگردد ، الکترولیت نامیده میشود.
معمولا باتریهای خودرو ها از نوع باتری های سربی- اسیدی میباشند و دلایلش این است که اولا هزینه ساخت آن کمتر از انواع دیگر است و ثانیا محدوده دمایی مناسب برای بهترین کارایی آن نسبت به سایر باتریها گسترده تر است ، امپر و ولتاژ ان نیز در ان محدوده دمایی مناسب میباشد. از این پس منظو ما از عبارت باتری همان باتری سربی اسیدی میباشد.
چرا خودروها به باتری نیازمندند؟
تامین برق مورد نیاز در زمانی که موتور خاموش است – تامین برق لازم جهت استارتر – کمک به سیستم شارژ در زمانی که تعداد مصرف کننده ها بالا میرود ( و آمپر مصرفی زیاد میشود)
تنها با انجام چند عمل ساده میتوانید عمر و کارکرد باتری خودروی خود را افزایش دهید. اگر باتری را به طور مستمر تعمیر و نگهداری کنید، بدون شک باطری شما ۵ تا ۷ سال عمر مفید خواهد داشت.
هر شش ماه یکبار (تیر ماه و دی ماه) باتری را به شارژر متصل کنید و بگذارید یک شب تا صبح به شارژر متصل بماند.
بعد از شارژ مقداری آب مقطر یا آب باتری به آن اضافه کنید، سپس اتومبیل را روشن کنید و به راه بیفتید. اگر دمای هوا زیر صفر است، اطمینان حاصل کنید که آب اسید هم اضافه کردهاید.
این کار را هر شش ماه تکرار کنید.
اصول نگهداری از باطری خودرو
باطری یکی از اجزای مهم خودرو برای راه اندازی به حساب میاد بنابراین دانستن شرایط نگهداری از اون خیلی مهمه. حتما تابحال با صحنه های روشن نشدن خودروها رو به خاطر عدم شارژ کافی باطری مشاهده کردید و یا خودتون گرفتار این مشکل شدید که میتونه ناشی از مستهلک شدن باطری باشه.
– عواملی که به کاهش عمر باطری سرعت می بخشند عبارتند از :
۱- خوردگی قطبین باطری (محل های اتصال بست هایی که به موتور و دیگر اجزا میروند) که ناشی از عدم تمیز کردن و شستن به موقع است.
۲- توجه نکردن به میزان آب باطری موجود در خانه های باطری و یا مخلوط شدن مواد مخرب با آن.
۳- نشت کردن آب باطری از خانه ای به خانه ی دیگر باطری.
– نحوه صحیح نگهداری از باطری :
۱- در صورتی که به مدت زیادی از خودرو استفاده نمیکنید باطری را از روی خودرو باز کنید.
۲- از شارژ کردن اضافی باطری بپرهیزید.
۳- سعی کنید هر هفته میزان آب اسید و تمیز بودن قطبین باطری را کنترل کنید.
۴- سعی کنید اتومبیلتان را بیشتر در مکان های گرم پارک کنید (عمر باطری در اثر سرمای زیاد کاهش میابد).
۵- برای سرویس کامل قطبین باطری از آب جوش استفاده کنید و پس از تمیز کردن سطح آن٬ از مقدار کمی گریس برای جلوگیری از خوردگی استفاده کنید. این عمل معمولا هر دو ماه یکبار باید انجام گیرد.
۶- از جا به جایی زیاد باطری پرهیز کنید و در هناگم پر کردن خانه ها از آب اسید مراقب باشید زیرا ریختن آب اسید بر روی بدنه خودرو باعث پوسیدگی آن میشود. برای جا زدن بست ها از آچا استفاده کنید و هرگز با ضربه زدن سعی نکنید که بست ها را به جای خودشان بزنید.
– چگونه خراب بودن باطری را تشخیص دهیم؟
در هنگام روشن بودن خودرو یکی از بست های قطبین باطری را بردارید٬ در صورتی که موتور روشن بماند اشکال از باطری است ولی اگر خودرو خاموش شد معلوم میشود که اشکال از شارژ توسط دینام است٬ برای چک کردن دینام به یک باطری ساز معتبر مراجعه کنید.
اگر در شرایط بخصوصی هستید٬ میتوانید با پرهیز از روشن کردن وسایل جانبی خودرو٬ موتور را تا سه الی چهار ساعت با همان باطری روشن نگه داشت و به راه ادامه داد.
توجه داشته باشید که عمر باطری در صورت سرویس به موقع هم از چهار پنج سال بیشتر نمی شود.
پیوندک مطلب : http://arvandplak.ir/?p=40316